Pavaj din beton vibropresat

Introducere

Elementele de pavaj din beton vibro-presat sunt produse pe linii tehnologice mari, în diverse  forme, grosimi,texturi ale suprafețelor  si modele.De multe ori producătorii oferă “familii de produse” care să acopere cerințele unor proiecte complexe. 

În unitățile de producție pavaje din beton vibro-presat, ingredientele uscate ,nisip,agregate  si ciment sunt transportate și amestecate împreună în rețete prestabilite  în instalația de mixare și apoi se adaugă amestecurile de apa, respectiv aditivi de beton și pigmenți de culoare,  mixând suficient pentru a asigura un amestec omogen. Acest amestec este apoi turnat în matrițe, unde este rapid vibrat și compactat într-o presă hidraulică.

Unele produse vor fi pulverizate pe suprafața pentru a se păstra o culoare mai intensă,pentru a reduce fenomenul de eflorescenta ce poată să apară la acest tip pe pavaje sau chiar pentru a obține o suprafață anti-pătare.

În fabricile din România se produc mai multe tipuri de elemente de pavaj  dar care pot fi împărțite pentru relevanța acestei pagini în două categorii principale în funcție de dimensiunea lor:

  • Dale de beton cu dimensiuni mai mari de 400 x 400 mm
  • Pavaj cu dimensiuni mai mici

Pentru dalele de pavaj format mai mare este absolut necesar a se asigura un pat uniform. Dalele de beton sunt, în general, cu o grosime de min 40 mm iar rosturile sunt de obicei mai mari de 3mm. Grosimea redusă a dalelor este unul dintre motivele pentru care acestea nu ar trebui să fie utilizate în mod normal pentru zonele traficate de vehicule.

Pavaj format mai mic: pentru toate aceste tipuri de pavaj de format mai mic diferență cheie este grosimea lor mult mai mare fapt pentru care sunt utilizate mult în zone cu acces auto de la ușor la foarte greu reușind cu succes sa preia un trafic tot mai intens în condiții de deschideri ale pavimentelor tot mai mari.Încărcarea dinamică a traficului în zonele finisate cu pavaj în format mic trebuie să fie cel puțin parțial transferată la substructură. 

Datorită porozității lor pavajele din beton vor fi supuse diverselor tipuri de murdăriri,cele mai dificil de curățat fiind urmele de materiale de finisaje folosite în jurul cladirilor (mortare,betoane,vopseluri,chituri..) sau pete de ulei,combustibili.De asemenea pot sa apară afectări ale aspectului optic inițial datorate vegetației,algelor,urmelor de anvelope,fructelor,lichidelor sau alimentelor căzute pe suprafața pavajului.

Pentru a afla mai mult despre acest subiect va recomandăm să citiți și secțiunile  “Curățare pavaj”  și   ”Renovare pavimente

Vrei să colaborăm?

Accesează butonul DEVINO PARTENER și completează formularul cu datele solicitate. Te vom contacta în cel mai scurt timp, pentru a stabili detaliile colaborării.

Vrei să cumperi?

Produsele Clean Pavings se pot achiziționa prin intermediul partenerilor noștri locali. Accesează lista partenerilor locali și contactează-l pe cel mai apropiat din zonă.