FAQ

FAQs Generale

Clean Pavings

gol
De unde cumpăr?

Produsele Clean Pavings se pot achiziționa prin intermediul partenerilor noștri locali. Accesează lista partenerilor locali și contactează-l pe cel mai apropiat din zonă. Alege partener local

Cât costă?

Prețurile variază în funcție de produs și cantitate, însă nu variază foarte mult de la partener la partener. Alege produsul, calculează cantitatea și contactează cel mai apropiat partener pentru a afla costul de achiziție și eventual, de execuție.

Cum știu ce cantitate am nevoie?

Utilizează calculatorul din pagina fiecărui produs și află ce cantitatea de care ai nevoie în funcție de detaliile proiectului tău.

Cine mă ajută cu montajul/aplicarea/ execuția?

Te poți ocupa tu sau un meseriaș priceput, urmărind tutorialele și manualul tehnic al produsului de care ai nevoie sau poți întreba partenerul dacă oferă și servicii de montaj/aplicare/execuție. Alege partener local

FAQs Rosturi Pavaje

Clean Pavings

gol
Care este rolul rosturilor pentru o suprafață pavată?

Rolul rosturilor pavimentelor este atat functional (de drenare,de preluarea eforturilor de dilatare.. ) cât și estetic,fiind în măsură să schimbe dramatic aspectul general al unui proiect de pavaj dacă se lucrează corect și se respecta niște criterii de alegere a mortarelor pentru rosturi,vezi secțiunea Rosturi și substrat pentru pavaje

 

Cum aleg produsul potrivit pentru rostul pavajului meu în funcție de diverse criterii relevante?

Alegerea produsului potrivit pentru tipul de element de pavaj, destinatia pavimentului sau încărcarea anticipată este esențială în obținerea unui rezultat bun și durabil în timp;pentru aceasta va sfatuim sa cititi textul din secțiunile ce se aplica proiectului dvs din categoriile Produse după material, Produse după destinație și zona dedicată Rosturi și substrat pentru pavaje

Există mortare de rosturi permeabile și impermeabile, de ce?

Se folosește următoarea logica:dacă substratul pavajului este drenant atunci se poate folosi un mortar permeabil sau un un nisip polimeric (permeabil) iar dacă substratul este impermeabil se va folosi un mortar de rosturi pe baza de ciment și deci impermeabil

Ce este nisipul polimeric și ce avantaje îmi poate oferi pavajului meu?

Nisipul polimeric este un nisip sortat special pentru umplerea rosturilor de 2-4 mm dezvoltat special pentru pavajele din beton vibro-presat si este acoperit cu un polimer ce se activează la stropire cu apa.După întărire va ramane permeabil la apa deci se utilizează în siguranța doar în cazul unui substrat drenant (nu în cazul pavajelor montate pe beton )

Cum se întreține corect un rost de pavaj?

La o perioada relativ scurta de timp după aplicare se pot folosi detergenti chimici pentru curatare dar în cazul spălării cu aparate cu apa sub presiune se va evita dirijarea jetului de apa direct pe rost,mortarele de rosturi pot fi deteriorate la presiune puternica si concentata(mortarele monocomponent vor fi mai puțin rezistente ls jet de apa față de cele bicomponent).

FAQs Detergenți Pavaje

Clean Pavings

gol
Există detergenți universali ce se pot folosi pentru întreținere uzuală?

Da, puteți alege din categoria de produse Detergenti Pavaje

Ce înseamnă eticheta ECO de pe unele ambalaje de detergenți?

Aceste produse cu eticheta ECO arată grija producatorului pentru mediu și pentru sanatatea dvs.fiind în același timpi produse utilizând materii prime regenerabile.

De ce anumiți detergenți nu pot fi aplicați decât de echipe specializate?

Într-adevăr,anumiți detergenti necesita o anumită pregătire pe suprafață cu un ritm clar al acțiunilor ce trebuiesc făcute și de aceea o echipa de doi oameni cu pregatirea necesara va putea duce la capăt și cu succes un procedeu de curatare.Aici poate fi vorba de curățarea cu detergenti acizi sau cel pe baza de clorine pe care le găsiți descrise în zona dedicată Curatare pavaj .

Detergenții pot afecta gazonul sau plantele decorative?

Da,gazonul sau plantele ornamentale din proximitatea pavajelor pot fi afectate temporar de actiunea detergentilor acizi sau pe baza de clorine.

Detergenții pot fi periculoși pentru sănătatea utilizatorului?

Exista fișe tehnice și fișe de securitate pentru fiecare produs în care puteți citi Reguli de siguranta în aplicare sau în cazul unui incident.

FAQs Impregnanți și Protecții

Clean Pavings

gol
Care este diferența dintre impregnanți și sigilanți?

Diferenta cea mai importantă dintre impregnanti și sigilanti este ca primii pătrund intr o anumita masura în beton dar fără sa formeze un film pe suprafața acestuia în timp ce sigilantii vor produce acest film care este necesar uneori.
Atat unii impregnanti cat și unii sigilanti pot fi colorati in nuanta dorita de client.

Ce gen de protecție pot obține prin aplicarea unui impregnant sau a unui sigilant pe suprafața pavajului din beton?

Prin impregnare putem obține un pavaj care va fi mai rezistent la pătare dar care este în același timp “deschis” pentru vaporii de apa sau poate fi chiar intensificată nuanță de culoare în timp ce sigilarea înseamnă formarea unui film pe suprafața pavajului și deci inchiderea completa a capilaritatii acestuia în aceasta zona fapt ce duce la obținerea unui efect anti-pătare mai puternic.

Care este riscul aplicării unui sigilant pe suprafața unui pavaj din beton vibropresat montat pe beton,șapă umedă sau pe un substrat ce nu se dreneaza suficient ?

Aplicarea unui sigilant pe suprafața pavajului din beton poate fi riscantă în cazul unui montaj greșit pentru ca apa care nu se dreneaza corect va urca prin capilare și va forma pete albe sub sigilant.

Există impregnanți, sigilanți sau pelicule pentru acoperit suprafața betonului ce se pot colora în culori dorite de beneficiar?

Da, BPB BK coloured, BPB BL coloured si VSG SC 35-colorat pot fi colorate in nuanta dorita de client.

Nuanța pavajului din beton poate fi amplificată cu ajutorul impregnanților?

Da,atat BPB VSG SC 50, BPB IMP COMPLETE sau EP722E vor amplifica nuanța de culoare iar ultimul va produce chiar un aspect de “ud” pe care unii clienti il doresc.

Vrei să colaborăm?

Accesează butonul DEVINO PARTENER și completează formularul cu datele solicitate. Te vom contacta în cel mai scurt timp, pentru a stabili detaliile colaborării.

Vrei să cumperi?

Produsele Clean Pavings se pot achiziționa prin intermediul partenerilor noștri locali. Accesează lista partenerilor locali și contactează-l pe cel mai apropiat din zonă.