Pavaj din beton vibropresat

Sugestii

Câteva sugestii de analizat înainte de a porni la instalarea unui pavaj din beton vibro-presat

Apoi trebuie luat în considerare faptul că anumite tipuri de pavaje cu suprafața mai sensibilă la murdărire trebuiesc montate în zone mai puțin expuse traficului,de ex. al celui auto sau al traficului pietonal foarte intens ,pavajele deschise la culoare sau cele cu suprafața spălată,antichizată trebuiesc protejate prin impregnare sau sigilare pentru a-și păstra culoarea inițială dacă apreciați că vor fi expuse unui trafic intens sau cu potențial de murdărire.

Pavajele care se vor instala în zone unde se servește masa,terase,restaurante,piețe ar trebui sa fie protejate împotriva murdaririi prin utilizarea unor produse de protecție.

În secțiunea IMPREGNANȚI ȘI PROTECȚII PENTRU PAVAJE veți găsi produse ce pot fi aplicate în regim DIY sau de către firme cu experiență pe care le puteți găsi în secțiunea SERVICII CURAȚARE PAVAJE.

Zonele din jurul pompelor de combustibil din stații de alimentare pot fi de asemenea impregnate cu EP722E ,un produs ce va asigura ca resturile de carburant nu vor intra în pavaj prea adânc fapt ce va face mult mai grea orice operațiune de curațare ulterioară.

Deși nu recomandăm montajul pavajului din beton vibro-presat pe substrat din beton sau șapă știm ca sunt unele situații în care acest lucru nu se poate evita ,pentru aceste situații se poate folosi un compus pentru mortare drenante care nu este pe bază de ciment și deci nu va constitui o sursă suplimentară de săruri de calciu (eflorescența).Produsul se numește vdw480 si îl găsiți la secțiunea de produse ROSTURI PAVAJE .

Pentru îmbinarea elementelor prefabricate de ziduri sau garduri este uneori folosit adeziv de exterior dar aceasta practică poate duce la efecte optice nedorite,este vorba de eflorescența de calcar care poate fi spălată de ploaie și depusă pe fața betonului.În schimb ,se poate utiliza un produs GFTK ,vdw495,un liant care nu este pe bază de ciment și care nu va contribui suplimentar cu săruri calciu ce pot fi antrenate de apa de ploaie.

Eflorescența provenită din mortarul de montare

Eflorescența provenită din mortarul de montare

Este recomandat să supervizați orice lucrare ce se desfășoară la exteriorul cladirilor ce sunt amplasate lângă pavajul instalat deoarece resturile de tencuială,mortare,vopsea,bitum,uleiuri ce pot ajunge pe suprafața acestuia pot produce pete ce se vor curața apoi cu greutate sau cu costuri suplimentare.

Este recomandat să supervizați orice lucrare ce se desfășoară la exteriorul cladirilor ce sunt amplasate lângă pavajul instalat deoarece resturile de tencuială,mortare,vopsea,bitum,uleiuri ce pot ajunge pe suprafața acestuia pot produce pete ce se vor curața apoi cu greutate sau cu costuri suplimentare.

Urme de mortar întărit pe suprafața pavajului

Deci protejați pavajul cu folii de plastic pe perioada acestor lucrări si spalați imediat orice rest de material ce ajunge pe suprafața acestuia înainte de întărire!

 

Pentru proiecte de pavaje în care sunt folosite elemente din beton vibro-presat va recomandăm pentru rostuire utilizarea nisipului polimeric VarioSand de la GFTK,un produs ce se poate folosi pentru pavaje noi sau pentru cele de orice vechime după spălare cu echipamente de curățare cu apă sub presiune.Acest lucru   va asigura un aspect optic impecabil al suprafețelor pavate ,fără ierburi nedorite în rosturi sau mușuroaie de insecte.

Vrei să colaborăm?

Accesează butonul DEVINO PARTENER și completează formularul cu datele solicitate. Te vom contacta în cel mai scurt timp, pentru a stabili detaliile colaborării.

Vrei să cumperi?

Produsele Clean Pavings se pot achiziționa prin intermediul partenerilor noștri locali. Accesează lista partenerilor locali și contactează-l pe cel mai apropiat din zonă.