Dale din piatră naturală

Introducere

Utilizarea de dale de piatră naturală este, la urma urmei, doar un factor de dimensiune și disponibilitate, fiind folosite în mod tradițional pentru pavarea zonelor din jurul clădirilor publice, cum ar fi biserici și catedrale.

În ultimii ani grosimea dalelor de pavaj din piatră naturală  a scăzut considerabil pentru a reduce costurile și a permite manipularea mai ușoară a acestora. Grosimea medie pentru orice pavaj exterior din piatră naturală ar trebui să fie de 25mm – 30mm pentru o bună durabilitate. 

Un rezultat pozitiv al tehnicilor moderne de tăiere permite ca tipul, dimensiunea și culoarea pavajului din piatră naturală disponibil astăzi sa fie aproape nelimitat. 

Așa cum am menționat și în cazul dalelor din beton vibro-presat , dalele mari de piatra naturala ,adică peste 400mm x 400mm, sunt mult mai dependente de substructura iar materialul de rosturi utilizat este critic pentru durabilitatea zonei pavate, atât în ceea ce privește durata de viață, cât și a performanței acesteia. 

 

Recomandări de mortare de rosturi și produse de întreținere:

La montajul fix al dalelor din piatră naturală de exterior puteți folosi cu mare succes produsele de la GFTK testate îndelung pe piața europeană și anume  Vdw 480  ( un compus pentru substrat,ideal pentru obținerea de mortare drenante) și   Vdw 495 (un adeziv universal ce se folosește pentru lipirea plăcilor de mortarul drenant semi-umed).

 

Pentru proiecte ce utilizează ca și material piatra naturală va recomandăm produsele GFTK ,veți găsi în secțiunea de produse „ROSTURI PAVAJE” un mortar pentru rosturi permeabil sau impermeabil (în funcție de substrat) ce se va potrivi perfect cu cerințele dvs,vdw815plus sau vdw 840 respectiv vdw 400plus pot fi niște alegeri bune.

Rosturi înguste realizate cu vdw815,vdw400plus sau vdw840

Pentru proiectele realizate cu montaj  fix de  piatră poligonală vă recomandăm mortarul pentru dimensiuni mari vdw425.

Piatră poligonală montată fix cu adeziv și rostuită cu vdw425

De asemenea,pentru întreținerea corectă și eficientă a pavajelor cu dale din piatră naturală puteți consulta gama de detergenți Clean Pavings în secțiunea „DETERGENȚI PAVAJE ”.

Pentru impregnarea dalelor din piatra naturală de exterior   vă recomandăm produsul BPB NATURAL STONE IMPREGNATION care va asigura o mai buna comportare la pătare în timp.

Vrei să colaborăm?

Accesează butonul DEVINO PARTENER și completează formularul cu datele solicitate. Te vom contacta în cel mai scurt timp, pentru a stabili detaliile colaborării.

Vrei să cumperi?

Produsele Clean Pavings se pot achiziționa prin intermediul partenerilor noștri locali. Accesează lista partenerilor locali și contactează-l pe cel mai apropiat din zonă.