Piatră naturală

Introducere

După cum am menționat în sumarul acestei secțiuni, produsele de piatră naturală sunt folosite de multă vreme ca și materiale de construcții  pentru diverse destinații,aceasta diversitate de utilizări fiind dictată în primul rând de tăria lor dar și de alte caracteristici specifice acestui material:compoziție și culoare ,dimensiuni,absorbție și multe altele.Printre pietrele tari putem enumera granitul,andezitul, bazaltul iar dintre cele moi pietrele calcaroase.

 Din punct de vedere istoric, acestea au fost folosite în România pentru amenajarea zonelor publice și comerciale, a zonelor de trafic greu, a centrelor civice respectiv a piețelor publice.

Astăzi, datorită frumuseții naturale și a posibilităților de proiectare aproape nelimitate, cu produse de piatră naturală de format mic, cu multe modele tradiționale și regionale care au fost dezvoltate de-a lungul anilor, există o tendință în creștere pentru produsele de piatră naturală care urmează să fie utilizate pentru drumurile de acces și terasele domestice. Pe drumurile de acces mai mari, destinate traficului auto, grosimea minimă recomandată este de 100mm. Pentru trafic pietonal limitat, terase, grosimea pavajelor din piatra naturala este de până la 40 mm.

Ca întotdeauna, proiectarea și compactarea substructurii trebuie să fie adecvata pentru sarcina anticipată și expunerea specifica,  selectând materialul de rosturi adecvat pentru a se potrivi acestei expuneri, cu rol în menținerea performanței structurale, ținând seama de condițiile de mediu din timpul instalării și exploatării.

Vrei să colaborăm?

Accesează butonul DEVINO PARTENER și completează formularul cu datele solicitate. Te vom contacta în cel mai scurt timp, pentru a stabili detaliile colaborării.

Vrei să cumperi?

Produsele Clean Pavings se pot achiziționa prin intermediul partenerilor noștri locali. Accesează lista partenerilor locali și contactează-l pe cel mai apropiat din zonă.