Rosturi și substrat pentru pavaje

Mortare de rosturi pe bază de ciment sau rășini de la GFTK

Mortare de rosturi pe bază de ciment 

Acesta este motivul principal pentru care în ultimii 25-35 de ani,pentru a încerca și a contracara aceste efecte de contracție, mortarele de rosturi GFTK pe bază de ciment au fost „polimer-modificate” (PM), ceea ce înseamnă că acestea au un ingredient suplimentar în amestec – un „polimer” lichid care poate fi adăugat cu ușurință. 

Adăugarea polimerului crește debitul și capacitatea de lucru a mortarelor, permițând în același timp utilizarea unui conținut mai mic de ciment, precum și un raport apă-ciment optimizat, care, la rândul său, îmbunătățește calitatea mortarului întărit din rosturi. 

Acest lucru se datorează faptului că se reduc volumul și dimensiunile capilare ale mortarului și astfel se reduce rata de evaporare a apei în exces, ceea ce va duce , prin urmare, la evitarea crăpării mortarului în timp, precum și la o aplicare mai ușoară. O combinație „Win- Win-Win”. 

Astăzi, cele mai utilizate amestecuri de polimeri liofilizați pe scară largă sunt policarboxilații, care au fost derivați din tehnologia superplastifiantilor de beton de înaltă performanță. În testele de laborator și în condiții ideale de amplasament, aceste mortare avansate de rosturi modificate polimeric funcționează extrem de bine și au crăpături minime sau chiar zero contracție. 

Cu toate acestea, ca și în cazul tuturor materialelor pe bază de ciment proaspăt amestecate, este întotdeauna necesar să se umezească substraturile pentru a obține o legătură bună și, de asemenea, pentru prevenirea migrarea apei din mortar. 

În secțiunea de produse ROSTURI PAVAJE veți găsi 2 tipuri de mortare de rosturi impermeabile pe bază de ciment polimer-modificate ,vdw 400plus și vdw 425 ,ultimul fiind recomandat pentru rosturi mari de până la 50 mm.

Mortare de rosturi pe bază de rășini 

Mortarele pe bază de rășini cu 2 componente convenționale există pe piață de mulți ani în industria pardoselilor sau a reparațiilor de betoane dar ele nu trebuiesc confundate cu tehnologia de ultimă generație dezvoltată de GFTK special pentru mortare de rosturi de exterior.

În grupul nostru de furnizori există și o firmă specializată în producția de rășini epoxidice și de asemenea avem colaborări cu echipe de aplicatori de pardoseli epoxidice sau mortare de reparații, motiv pentru care înțelegem pe deplin această tehnologie și produse dar pentru lucrări de îmbinare a pavajelor, noi sau recondiționare sau pentru re-rostuiri vă recomandăm cu tărie utilizarea tehnologiei unice GftK cu performanțe mai mari,cu produse cu 2 componente cu rășini epoxidice, folosind nisip sortat și pre-acoperit.

 Acest lucru se datorează performanței lor excelente în toate criteriile cheie, cu o aderență mult mai mare, rezistențe mecanice mai mari și corelație de recuperare la tracțiune / elastic, pentru durabilitate ridicată și rezistentă mai lungă în utilizare. Aceste mortare sunt livrate în găleți,sunt pre-amestecate, rășina este dispersată cu apă și acoperă uniform nisipul sortat iar apoi înainte de instalare este adăugat întăritorul de rășină pentru activare eliminandu-se în acest fel producerea oricărei urme de praf. 

Deși inovația originală importantă a fost făcută în Germania cu aproape 25 de ani în urmă, această tehnologie s-a dezvoltat și s-a extins, pentru a obține un renume important prin proiecte în Europa dar și pe alte continente. Acestea includ multe proiecte diferite de pavaj exterior finalizate cu succes, variind de la terase rezidențiale și căi de acces la zone pavate comerciale , la drumuri, sensuri giratorii și trotuare în centrele orașelor, la piețe istorice și zone de conservare a patrimoniului, plus pavimente pentru vehicule grele. 

Această tehnologie unică include acum sisteme pentru toate tipurile diferite de pavaj și toate tipurile diferite de expunere. 

Avantajele includ aplicarea ușoară, cu suspensie umedă, ceea ce înseamnă că lucrările de instalare pot continua aproape indiferent de vreme și că aplicarea se face stând în picioare,deci într-o poziție ergonomică, mai degrabă decât în genunchi toată ziua! 

Eliminarea prafului este, de asemenea, un mare plus pentru renovarea în zonele publice, cum ar fi centrele orașelor și în jurul dezvoltărilor comerciale sau de birouri. 

Pentru a alege produsul potrivit proiectului dvs puteți să utilizați tabelele atașate în această zonă de informații sau în secțiunea de produse ROSTURI PAVAJE.O atenție aparte ar trebui acordată produsului vdw850plus ,un mortar pentru pavaje exterioare auto-compactant ,permeabil,ce se poate aplica și pe ploaie gândit pentru rosturi mari și trafic mediu spre intens.

Substructura utilizata pentru pavajele din piatră naturală,piatră cubică sau plăci ceramice porțelanate de exterior este similară având rolul de a prelua sarcina anticipată și de a drena apa ce ajunge pe suprafața pavajului respectiv.

Pentru montajul fix al elementelor de pavaj exterior puteți folosi cu mare succes produsele de la GFTK testate îndelung pe piața europeană și anume vdw 480 ( un compus pentru substrat ideal pentru obținerea de mortare drenante) și vdw 495 (un adeziv universal ce se folosește pentru lipirea de mortarul drenant semi-umed).

Un aspect important este legat de curatarea acestor rosturi ulterior aplicării mortarelor ,este recomandat ca detergentii chimici agresivi sa nu fie folosiți o perioada de timp după instalarea pavajului iar pentru curatarea acestuia cu aparate de spălat cu apa sub presiune recomandăm ca jetul de apa sa nu fie directionat pe rost ci în unghi de 45 de grade.

Vrei să colaborăm?

Accesează butonul DEVINO PARTENER și completează formularul cu datele solicitate. Te vom contacta în cel mai scurt timp, pentru a stabili detaliile colaborării.

Vrei să cumperi?

Produsele Clean Pavings se pot achiziționa prin intermediul partenerilor noștri locali. Accesează lista partenerilor locali și contactează-l pe cel mai apropiat din zonă.