Rosturi și substrat pentru pavaje

Introducere

Rostuirea pavajului are un foarte precis  rol funcțional dar în același timp poate avea un impact vizual important asupra întregului proiect schimbandu-i complet aspectul general în unele cazuri.

Din punct de vedere funcțional mortarele de rosturi corect alese pentru un anumit proiect vor fi permeabile sau din contra, impermeabile la apa,vor prelua o sarcina de încărcare de la trafic pietonal până la cel auto greu și vor atenua forțele de dilatare ale elementelor de pavaje .

Din punct de vedere estetic mortarul ales nu trebuie să domine vizual elementul de pavaj,în final mortarul de rosturi sau nisipul polimeric costă doar o fracțiune din cel al  pietrei în sine și clientul vrea să vadă cu ușurință unde s-au cheltuit sumele mai mari de bani.

Un material de rosturi bun va complimenta piatra oferind un mic grad de contrast care va amplifica fiecare element de pavaj individual ,nici dominând dar nici fiind ascuns ,pur și simplu își va îndeplini funcția într-o maniera firească și fără excese .

Datorită specializării noastre în zona pavajelor am căutat în timp un furnizor care să aibă o filozofie coerentă în dezvoltarea unui portofoliu de produse de calitate pentru rosturile de pavaje de exterior dublată de o experiență căpătată prin proiecte ce au rezistat bine de-a lungul anilor.

Firma GFTK din Germania are o istorie începută în 1971 și în 1980 au dezvoltat primul mortar de rosturi pe bază de rășină epoxidica.În acest moment produc în 2 fabrici și au o gamă completă de produse pentru diverse tipuri de pavaje sau diverse destinații ale acestora. Calitatea mortarelor GFTK este așa cum vă așteptați, impecabilă și vă putem garanta că aplicate corect de către echipe cu o instruire corespunzătoare ele vor completa perfect pavajele alese de dvs asigurând un termen lung de exploatare .

 Fișele tehnice și clipurile de prezentare de pe site din secțiunea Rosturi pavaje vă pot ajuta să verificați că aplicarea produselor GFTK de către echipele alese este cea recomandată de producător. Pentru alegerea tipului de mortar de rosturi am pregătit câteva tabele cu ideograme clare ce vă vor ajuta să găsiți produsul potrivit pentru condițiile specifice ale proiectul dvs. 

 De asemenea aveți posibilitatea de a vizualiza și variantele de culori disponibile pentru fiecare produs astfel încât să potriviți combinațiile de culori conform gustului dvs sau a recomandărilor designerului cu care lucrați. 

Pentru a vedea recomandările noastre pentru diverse tipuri de materiale de pavaje vă îndemnăm să consultați și textul din cele 8 categorii de aplicații grupate sub categoriile Produse după material și Produse după destinație. De exemplu pentru pavaje din beton vibropresat (pavele clasice din beton ) care sunt montate liber pe un substrat drenant se poate folosi Variosand,un nisip polimeric pentru rosturi ce se activează cu apă.Acest nisip polimeric va fi după întărire permeabil la apă dar va împiedica creșterea ierburilor în rosturile pavajelor precum și construirea de mușuroaie de către insecte. Un alt produs interesant este vdw815,un mortar dezvoltat special pentru gresia portelanata montată fix pe suport și cu rosturi mici. Pentru piatra cubică există mortare impermeabile(de ex.vdw 400 plus sau vdw 425 ) ce se recomandă a fi utilizate în cazul unui substrat de asemenea ne-permeabil (de ex beton) sau permeabile (de ex.vdw 800 ,vdw 850 sau vdw855 ).

Vrei să colaborăm?

Accesează butonul DEVINO PARTENER și completează formularul cu datele solicitate. Te vom contacta în cel mai scurt timp, pentru a stabili detaliile colaborării.

Vrei să cumperi?

Produsele Clean Pavings se pot achiziționa prin intermediul partenerilor noștri locali. Accesează lista partenerilor locali și contactează-l pe cel mai apropiat din zonă.