Obiective

După curățare se pot stabili cateva obiective de atins legat de pavajul în discuție

1.Redarea intensității inițiale a pavajului din beton vibro-presat 

Acest lucru se poate realiza prin aplicarea unor impregnanți sau a unor produse care fac film pe suprafața pavajului de tipul BPB IMP  COMPLETE sau EP722E ,produse pe care le găsiți în secțiunea IMPREGNANȚI ȘI PROTECȚII PENTRU PAVAJE

Aceste produse au efect bun în cazul pavajelor ce au culori închise (negru,maro,roșu închis sau color-mixuri cu culori închise).

Pavaj colormix impregnat cu EP722

2.Impregnarea sau sigilarea pavajelor cu culori deschise și a celor cu suprafața spălată

Pavajele albe sau deschise la culoare precum și color-mixurile ce au culori preponderent deschise,pavajele îmbătrânite se pot impregna după spălare cu ajutorul REBAtex BI Super, acesta nu face film la suprafața pavajului ,este neutru ca și aspect și asigura o buna protecție la murdărire.

Pavajele cu suprafața spălată ,de orice culoare,pot fi protejate suplimentar prin aplicarea unui produs VSG SC 35-coloured ce poate fi aplicat și în varianta de bază adică necolorat producând un  film pe suprafața și asigurând și o stabilitate sporită în timp pietrelor decorative expuse.

Un alt produs interesant de protecție  pentru  pavaje sensibile la culoare instalate în zonele cu trafic auto este BPB VSG SC 50 ,produsul asigură un efect hidrofug si oleofug pavajelor sigilate,amplifică nuanța de culoare ,îmbunătățește rezistența la îngheț-dezgheț și este doar incolor (nu se poate colora).

3.Refacerea rosturilor pavajelor după spălare 

În cazul pavajelor din beton vibropresat auto-blocante este absolut necesară completarea cu nisip pentru umplerea rosturilor după spălarea cu apă sub presiune.

Noi recomandăm în această situație utilizarea produsului distribuit de noi VarioSand ,un nisip polimeric de calitate ce poate fi livrat în doua culori (natural sau gri-bazalt) și care vă va scuti de deranjul smulgerii ierburilor sau de mușuroaiele de insecte ce apar în zona rosturilor .

Pentru refacerea rosturilor în cazul altor tipuri de pavaje realizate din piatra naturală sub formă de dale,a pietrei cubice sau a gresiei porțelanate montată fix puteți citi secțiunea Rosturi și substrat pentru pavaje sau puteți consulta categoria de produse ROSTURI PAVAJE unde veți găsi produse dedicate pentru diverse tipuri de rosturi și diverse încărcări de trafic.

4. Aplicarea de sigilanți colorați pe suprafața pavajelor curate și uscate

Acest tip de refacere a aspectului optic al pavajului poate fi necesar dacă culoarea inițială a pavajului nu mai corespunde culorilor clădirilor renovate adiacente sau dacă pavajul a primit un tratament de spălare cu detergenți acizi ce afectează întotdeauna și laptele de ciment de la suprafața pavajului lăsând deschisă calea unei murdăriri și mai rapide decat inițial.

Acest ultim aspect este cunoscut și de aceea se recomanda aplicarea unei protecții ulterioare curățării ,protecție ce poate fi incolora sau colorata.

Pentru aplicarea protecțiilor colorate recomandăm folosirea produsului VSG SC 35-coloured ,un produs cu care firma producătoare are multă experiența și care are o durata lungă de exploatare și care se poate aplica în zone cu trafic pietonal sau auto redus.

Sigilare pavaj deteriorat cu SC 35 colorat in nuanta gri

Filmul aplicării acestui produs îl găsiți cu ajutorul link-ului: https://youtu.be/XSWQPGpcsBE

5.Renovarea aspectului optic pentru blocuri din beton prefabricate verticale

Pentru acest gen de lucrări furnizorul nostru a dezvoltat produse speciale testate în timp care lasă blocul de beton sa ”respire”,unul din aceste produse este BPB BL coloured al cărui film de aplicare îl găsiți accesând link-ul : https://youtu.be/_NFByjNqlGI

6.Pentru protecția blocurilor de beton împotriva vopsirii cu graffiti

Recomandăm o impregnare a betonului cu Graffiti -schutz al cărui film de aplicare îl găsiți accesând link-ul: https://youtu.be/AsOA7q0aLps

Vrei să colaborăm?

Accesează butonul DEVINO PARTENER și completează formularul cu datele solicitate. Te vom contacta în cel mai scurt timp, pentru a stabili detaliile colaborării.

Vrei să cumperi?

Produsele Clean Pavings se pot achiziționa prin intermediul partenerilor noștri locali. Accesează lista partenerilor locali și contactează-l pe cel mai apropiat din zonă.