Evitare eflorescență

Cum poate fi evitată eflorescența?

Producătorii 

Beneficiarul nu poate influența prea mult în limitarea acestui fenomen,nu poate face nimic care să aibă un impact prea mare asupra faptului dacă eflorescența devine  o problemă. Rolul beneficiarului  se limitează la rezolvarea problemei dacă și când apare. Cu toate acestea, producătorii de pavaje  pot lua măsuri pentru a reduce la minimum poteț̦ialul de eflorescența dar nu există nicio modalitate prin care să îl poată elimina complet. De departe producătorii au cea mai mare influență, deoarece există numeroase oportunitaț̦i de a interveni și de a gestiona procesul de producție cu scopul de a minimiza potențialul de probleme. 

Ei pot … 

  1. – să folosească aditivi care lucrează în betonul proaspăt pentru a reduce la minimum formarea sărurilor.
  2. – să controleze procesul de uscare a pavajelor prin reglarea nivelului de temperatură și umiditate din camera de tratament.
  3. – sa aplice pe suprafața pavajului crud produse dedicate, în timpul fabricației și astfel să reducă formarea sărurilor de calciu pe suprafața blocurilor
  4. – să controleze depozitarea înainte de livrare pentru a asigura condiții optime care sa minimizeze formarea condensului excesiv care readuce apa pe pavaj și astfel promovează migratia hidroxidului de calciu. Acest lucru se realizează în principal prin stocarea paleților cu pavaj proaspat  fabricat într-un mediu  bine aerisit care îndepărtează condensul înainte de a avea o șansă de a reintra în pavaj,cu o infoliere corectă .

Mulți dintre producătorii serioși folosesc unele sau toate aceste strategii, precum și propriile metode „secrete”. Atunci când produsele își dezvoltă reputația de a avea un nivel ridicat de eflorescență, acestea tind să nu se vândă și să genereze mai multe reclamații ale clienților și feedback negativ pentru producător. 

Controlul proceselor de fabricț̦ie poate reduce la minimum incidența eflorescenței. 

În general, este în interesul producătorului să facă cât mai mult posibil din punct de vedere practic sau economic pentru a minimiza problema dar după cum s-a afirmat din nou și din nou, nu se poate aștepta ca acestea să o împiedice complet

Montatorii

Montatorii au o influență mai mică dar există  măsuri care pot fi luate pentru a reduce potențialul de probleme dintre care cel mai important este alegerea materialului substratului pe care se monteaza pavajul. Deși utilizat ca și substrat ,patul de mortar sau beton poate contribui cu hidroxid de calciu suplimentar care va fi transportat prin capilaritatea unitatii de pavaj în procesul de evaporare al apei spre suprafață. Acest lucru poate fi o problemă gravă pe site-uri umede sau fără pantă.

În mod similar, nu este nevoie ca pavajul să fie „lipit” de substrat.

Un pat construit în mod corespunzător va oferi suport uniform cu întreaga bază a unitatilor de pavaj în contact cu patul și pe site-ul fiecarui producător de pavaje găsiți modul recomandat de montaj.

Există și posibilitatea realizarii de substrat cu ajutorul unui produs pe baza de trass care spre deosebire de ciment nu produce eflorescență,este vorba despre un produs de la GFTK Germania ,distribuit de noi sub forma de saci ,produsul se numește Gftk vdw 480.

Pentru realizarea gardurilor sau a zidurilor folosind elemente din beton vibro-presat se poate folosi ca și adeziv un alt  produs de la GFTK Germania pe bază de trass numit Gftk vdw 495.

Preparare substrat drenant cu vdw 480 pe bază de trass (nu produce eflorescență)

În concluzie:

Așa  cum se spune în toate broșurile producătorilor, eflorescența este un fenomen natural și este cel mai bine lăsată să se rezolve singură, nu face de fapt nici un rău pe termen lung pavajului și  în marea majoritate a cazurilor aceasta va disparea în câteva luni.

Dacă vă  deranjează cu adevărat, o perie rigidă și apă curată pot fi o soluție eficientă. Produsele de curățare sunt de luat în calcul atunci când situația este serioasa (greșeală de montaj,drenaj insuficient al substratului,amplasament umbrit și umed…etc) dar recomandăm contactarea unei echipe cu experiență pe care o puteți găsi la secțiunea SERVICII CURAȚARE PAVAJE .

Tot la aceste echipe de curățenie puteți cere detalii despre o metodă de curățare a eflorescenței utilizată în  ultima perioada ce folosește o  procedura nouă sau combinații de tehnici ce pot reduce semnificativ în anumite situații (eflorescență relativ recentă și uniformă ) impactul vizual al acestui fenomen. 

Materialele de sigilare sunt cel mai bine a fi lăsate până când problema se clarifică.

Vrei să colaborăm?

Accesează butonul DEVINO PARTENER și completează formularul cu datele solicitate. Te vom contacta în cel mai scurt timp, pentru a stabili detaliile colaborării.

Vrei să cumperi?

Produsele Clean Pavings se pot achiziționa prin intermediul partenerilor noștri locali. Accesează lista partenerilor locali și contactează-l pe cel mai apropiat din zonă.