Curățare pavaje

Aplicații de tip DIY

Aplicații de curățare de tip DIY

1. Curățarea pavajului de diverse tipuri uzuale de pete (pământ, grăsimi organice, resturi vegetale, pete de fructe…) sau de ierburi ce cresc în rosturi.

Sunt multe tipuri de murdăriri ce pot afecta aspectul optic al pavajului, intensitatea și persistența petelor depinzând de câțiva factori (gradul de absorbție a suprafeței pavajului, culoarea acestuia, viteza de reacție pentru  îndepărtarea murdăriei de pe suprafață, vechimea petei, protecția aplicată din fabrică sau după montaj, rutina de curățare a pavajului…).

O mare parte din aceste tipuri de murdăriri pot fi îndepărtate printr-o curățare cu un echipament cu apă cu presiune profesional de tipul celui utilizat de echipele recomandate de noi în secțiunea SERVICII CURĂȚARE PAVAJE.

Pentru cei ce optează pentru achiziționarea de pavaj din beton vibro-presat deschis la culoare cu suprafața spălată este bine să știe că acesta se poate păta serios chiar și de la nisipul de rosturi adus de montatori ce poate fi insuficient spălat.

Este de ajuns o singură ploaie cu acest nisip insuficient spălat lăsat peste suprafața pavajului și apoi petele instalate vor fi greu de scos.

Oricum, acest gen de pavaje foarte aspectuoase este bine să fie protejate suplimentar peste protecția din fabrică (dacă a fost aplicată) cu un produs ce realizează un film la suprafața pavajului, recomandăm VSG SC 35-colored, îl găsiți în categoria de produse IMPREGNANȚI ȘI PROTECȚII PENTRU PAVAJE.

Pavajele albe simple pot fi protejate după instalare cu ajutorul unui produs de impregnare, pe care îl găsiți în aceeași secțiune, acesta nu face film la suprafața pavajului, este neutru ca și aspect și asigură o bună protecție la murdărire (BPB IMP BI-Super (H)).

De asemenea recomandăm pentru uz rezidențial detergentul pentru pete de ulei BPB OIL REMOVER SPRAY.

Dacă vorbim despre pavaj din beton vibro-presat, după finalizarea unei operațiuni de curățenie de acest tip recomandăm utilizarea nisipului polimeric Gftk VarioSand pentru completarea nisipului din rosturi îndepărtat la spălare, se vor obține astfel suprafețe lipsite de buruieni sau mușuroaie de insecte; de asemenea recomandăm  aplicarea unui impregnant transparent sau cu nuanțare de culoare, produse pe care le găsiți în IMPREGNANȚI ȘI PROTECȚII PENTRU PAVAJE

2. Curățarea pavajului de pete de rugină

Deși foarte inestetice aceste pete sunt relativ ușor de îndepărtat de pe suprafața pavajului din beton vibro-presat dar și de pe cea a pietrei naturale sau a gresiei porțelanate. Găsiți

fișa produsului BPB RUST LOOSENER în secțiunea DETERGENȚI PAVAJE , este un produs gândit pentru aplicare exterioară, fără acizi, deci nu va afecta pasta de ciment de la suprafața pavajului și nici pietrele naturale sensibile.

Filmul aplicării produsului îl găsiți accesând acest link: https://youtu.be/Kv7zVB_JZVk

3. Curățarea pavajului de eflorescență 

Acest gen de curățare se referă la pavajele din beton vibro-presat și este mai complex, necesitând o mai mare îndemânare și de regulă acțiunea unei echipe de 2 muncitori pentru a putea avansa în mod corect cu pașii de curățare.

Înainte de a ajunge să luați această decizie ar trebui să citiți informațiile adunate în categoria Eflorescență.

Dacă considerați că totuși vreți să faceți acest pas trebuie să știți din start că deși detergentul recomandat de noi BPB KALKEX OKO este slab acidic, totuși aspectul optic al pavajului din beton vibro-presat va fi într-o măsură mai mică sau mare schimbat. Acest lucru va fi mai puternic la culorile uni gen roșu, maro, negru, mai puțin la alb și mai slab sau aproape deloc la color-mixuri deschise la culoare (de aceea pavajele colormix se pretează cel mai bine în zone ce pot fi mai puternic afectate de eflorescență, mai umbroase, cu drenaj deficitar de apă al substratului, montaj pe substrat de beton sau cu pantă mica, zonă cu aspersoare.

Aplicare detergent BPB KALKEX OKO pe pavaj pre-umezit

Explicația este că datorită acțiunii detergentului și apoi a frecării ușoare a suprafeței pavajului cu peria va fi îndepărtată pe lângă depozitele de sare și o parte din pasta de ciment. Efectul vizual pe care îl veți remarca după uscarea pavajului va fi că agregatele din betonul suprafeței pavajului vor fi vizibile într-o anumită măsură și vor străluci în soare. Este un efect negativ ce se poate atenua în anumite cazuri (pavajul să aibă culoare sau nuanțe de culori închise, la pavajele colormix atenuarea se obține și mai bine) după aplicarea unui impregnant cu nuanțare de culoare de tipul BPB IMP COMPLETE sau EP722E , le găsiți în IMPREGNANTI ȘI PROTECȚII PENTRU PAVAJE

Pașii pentru această curățare sunt următorii (puteți viziona aici filmul aplicării https://youtu.be/Is2OXGuY9go):

  • udarea suprafeței pe zone de lucru, în suprafețe de câte 5-10 m2 
  • udarea suprafeței este foarte importantă, porii capilari ai pietrelor trebuie saturați cu apă, vrem ca detergentul să acționeze doar la suprafață și nu în profunzime 
  • se începe din punctul cel mai înalt al zonei ce se curăță, clătirea se va face către zone încă necurățate
  • țineți cont că va trebui tratată întreaga zonă ce are legătură cu suprafața afectată de eflorescență altfel aspectul va fi schimbat vizibil față de zona necurățată 
  • aplicarea pe întreaga suprafață astfel udată a detergentului slab acidic BPB KALKEX-OKO cu un recipient cu pulverizare 
  • se așteaptă 5-10 min, se va forma o spumă albă caracteristică reacției chimice 
  • se freacă ușor suprafața cu ajutorul unei perii în cazul unor suprafețe mici sau a unui echipament de frecare dedicat pentru suprafețe mai mari
  • la final se clătește bine zona pornind din punctul cel mai înalt către canalizare sau spre marginea suprafeței pavate

Important: acest detergent poate afecta temporar gazonul ce se poate îngălbeni pe termen scurt.

Vrei să colaborăm?

Accesează butonul DEVINO PARTENER și completează formularul cu datele solicitate. Te vom contacta în cel mai scurt timp, pentru a stabili detaliile colaborării.

Vrei să cumperi?

Produsele Clean Pavings se pot achiziționa prin intermediul partenerilor noștri locali. Accesează lista partenerilor locali și contactează-l pe cel mai apropiat din zonă.