Alei, terase, trotuare

Introducere

Cerințele de pavaj sunt efectiv aceleași pentru alei, terase și trotuare practic toate acestea se referă la zone pavate care sunt concepute în principal pentru uz pietonal și pentru scopuri de agrement domestice. Aceasta înseamnă că substructura și suportul necesar nu trebuie să fie atât de substanțiale și, în general, pe zonele pavate nu va fi accesibil traficul auto. Cu toate acestea, dacă vor exista chiar și mișcări ocazionale ale vehiculului pe orice trotuar, terasă, alee atunci este logic să ne asigurăm că acestea sunt proiectate pentru a suporta aceste sarcini și ar trebui să se ia în considerare grosimi crescute ale unităților de pavaj – este nevoie doar de o sarcină în exces pentru a provoca daune care sunt întotdeauna costisitoare de reparat, iar după reparații, pavajul dvs. atractiv nu mai arată niciodată la fel.

 

Substrat și mortare de rost pentru alei de grădină, terase, trotuare

Pentru realizarea pavimentelor pentru alei,trotuare sau terase se pot folosi numeroase tipuri de materiale în varianta fixată sau nefixata pe substrat.

Pavajele din beton vibro-presat sunt cele mai cunoscute materiale ce se pot monta nefixat pe substrat dar și alte materiale,precum gresia porțelanată de exterior tind sa fie folosite tot mai des în variantă de montaj nefixată pentru aceste destinații de trafic pietonal.Pentru rostuirea pavajelor din beton vibro-presat recomandăm nisipul polimeric VarioSand prin utilizarea căruia veți obține cu ușurință suprafețe fără vegetație nedorită ce trebuie îndepărtată în mod regulat.

La montajul fix al dalelor din piatră naturală sau gresie porțelanată de exterior puteți folosi cu mare succes produsele destinate realizării substratului de la GFTK, testate îndelung pe piața europeană și anume  Vdw 480  ( un compus pentru substrat,ideal pentru obținerea de mortare drenante) și   Vdw 495 (un adeziv universal ce se folosește pentru lipirea plăcilor de mortarul drenant semi-umed).

 

Pentru proiecte ce utilizează ca și material piatra naturală sau gresia porțelanată pentru exterior  va recomandăm produsele GFTK ,veți găsi în secțiunea de produse „ROSTURI PAVAJE” un mortar pentru rosturi permeabil sau impermeabil (în funcție de substrat) ce se va potrivi perfect cu cerințele dvs,vdw815plus(pentru rosturi mici) sau vdw 840 (monocomponent) ,vdw850 (pentru orice tip de rost permeabil)  respectiv vdw 400plus pot fi niște alegeri bune.

Rosturi înguste realizate cu vdw815,vdw400plus sau vdw840

Pentru proiectele realizate cu montaj  fix de  piatră poligonală vă recomandăm mortarul pentru dimensiuni mari vdw425.

Piatră poligonală montată fix cu adeziv și rostuită cu vdw425

Aplicarea mortarelor de rosturi

Îmbinarea terasei, aleilor de gradina și a trotuarelor este simplă și rapidă atunci când folosiți mortarele de rost pentru pavaj GftK, care sunt special concepute pentru o ușoară aplicare și performanța pe termen lung.

Din gama de produse dezvoltată de către GFTK exista produse ce se pot aplica de către beneficiarul final cu minime pregătiri dar cu respectarea cerințelor Fișei Tehnice ,aici recomandăm nisipul polimeric VarioSand si mortarul monocomponent vdw840 .

Mortarele de rosturi pentru pavaj cu 2 componente, mult mai durabile și mult mai performanțe de la GftK sunt concepute în primul rând pentru a fi utilizate de către profesioniști, deoarece necesită mixere speciale de amestecare și secvențe de aplicare continuă a mortarului proaspăt. 

Curatarea aleilor, teraselor și trotuarelor

Clean Pavings va oferă o gamă completă de produse de curățare, în condiții de siguranță, eficiente și non-toxice pentru lucrările de curățare a teraselor, aleilor și trotuarelor. Gama include produse de curățare de uz general pentru toate tipurile diferite de piatră și pavaj vibropresat. Aceasta include, de asemenea, produse speciale pentru îndepărtarea murdăriei și  a algelor sau pentru a elimina cimentul sau alte pete de pe suprafețele pavate.Găsiți mai multe informații despre produse de curațare sau tehnici de curățare la secțiunea  “Curățare pavaj” precum și la DETERGENȚI PAVAJE 

 

Impregnarea aleilor, teraselor si trotuarelor

Clean Pavings va pune la dispoziție o gamă completă de impregnanti uz general. Produsele sunt concepute pentru a reduce pătrunderea apei și deteriorarea suprafeței datorită îngheț- dezghețului, plus pentru a reduce colorarea de la scurgeri și resturi organice (frunze și butași de iarbă etc.), ori de câte ori este necesar pentru a oferi această protecție suplimentară și durabilitate.

Produsele recomandate pentru impregnare sau sigilare pot fi găsite la secțiunea  IMPREGNANȚI ȘI PROTECȚII PENTRU PAVAJE

 

Vrei să colaborăm?

Accesează butonul DEVINO PARTENER și completează formularul cu datele solicitate. Te vom contacta în cel mai scurt timp, pentru a stabili detaliile colaborării.

Vrei să cumperi?

Produsele Clean Pavings se pot achiziționa prin intermediul partenerilor noștri locali. Accesează lista partenerilor locali și contactează-l pe cel mai apropiat din zonă.