Plăci ceramice de exterior

Plăcile ceramice de exterior,un material modern,durabil și care este propus într-o mare varietate de culori,grosimi și texturi

Ce sunt și cum sunt produse plăcile ceramice porțelanate de exterior?

Plăcile ceramice portelanate  de exterior  sunt un material pentru pavimente realizat folosind argile fine, cu adăugarea de nisipuri foarte fin măcinate și cantități de feldspat mineral. Acest amestec de bază neted și omogen, cu o consistență uniformă, este supus unor procese de turnare sub presiune și extrudare obtinandu-se produse ce pot varia de la tradiționalul porțelan chinezesc la componente high-tech electroizolante pentru multe domenii specializate, la podelele de porțelan și gresie de perete, inclusiv plăci ceramice exterioare de porțelan.

Plăcile ceramice portelanate de exterior au o suprafață mult mai densă, mai puțin absorbantă și mai rezistentă la abraziune decât plăcile ceramice obișnuite. Aceste caracteristici performanțe pot fi combinate acum cu progresele tehnice recente care fac posibilă imprimarea practic a oricăror culori și imagini în suprafețele din porțelan, permițând posibilități de design și colorare aproape nelimitate, făcând pavajul să imite îndeaproape toate tipurile de lemn natural,  piatra naturala, sau orice altceva vă puteți imagina.

Gama nelimitată de forme, culori, dimensiuni, chiar și imagini imprimate este cel mai mare avantaj al acestui produs.

Cu toate acestea, pentru o instalare rapidă și de succes, urmată de o durabilitate bună pe termen lung, este important să utilizați un mortar de rosturi specific pentru îmbinări înguste, de obicei 3-5 mm sau 5-8mm este recomandat, în funcție de dimensiunea plăcilor.

 

Substructura,rostuirea,protecția:

Substructura utilizata pentru plăcile ceramice porțelanate de exterior este similară cu cea a  celorlalte tipuri de pavaj ceramic sau din piatră naturală de calitate, având rolul de a prelua sarcina anticipată,apoi va fi utilizarea unui mortar adecvat urmat de folosirea unui chit de lipire a plăcilor pentru a asigura un așternut securizat al plăcilor ceramice de porțelan. Cu toate acestea, montarea fixa a plăcilor ceramice porțelanate de  exterior necesită o atenție deosebită datorită naturii acestui material. 

Pentru montajul fix al plăcilor ceramice de exterior puteți folosi cu mare succes produsele de la GFTK testate îndelung pe piața europeană și anume  vdw 480  ( un compus pentru substrat ideal pentru obținerea de mortare drenante) și   vdw 495 (un adeziv universal ce se folosește pentru lipirea plăcilor de mortarul drenant semi-umed).

Rostuirea  plăcilor ceramice de exterior : 

Există două elemente pentru succesul pe termen lung în rostuire (de asemenea, numit chituire ) pentru plăcile ceramice de exterior – materialul trebuie să ofere relativă ușurință de instalare pentru a preveni erorile și lucrări suplimentare inutile la fața locului și în al doilea rând produsul de rosturi în sine trebuie să fie rezistent la pete și capabil să reziste la curățarea cu jet de apă pentru a avea performanța necesară pe termen lung pentru durabilitate în exploatare.

  1. Ușurința de instalare: Pentru montarea fixa plăcile ceramice de exterioare de porțelan este esențial să se utilizeze întotdeauna un mortar de rosturi la fel de performant. Acest lucru înseamnă nu numai selectarea unuia care este inițial ușor de aplicat în condițiile meteorologice foarte diferite dar care are și cerințe minime pentru a elimina și curăța orice pată reziduala sau pata din materialul de îmbinare, de pe suprafețele de porțelan.
  2. Durabilitate în exploatare: este asigurata prin utilizarea unor materiale de cea mai buna calitate așa cum sunt cele produse de GFTK ,o gama de mortare de rosturi testate în timp îndelungat pe piețele europene.

Pentru plăcile ceramice de exterior cu rosturi mici va recomandam mortarele permeabile vdw 840 (monocomponent ,doar pentru trafic pietonal)  sau vdw 815plus (bicomponent,pentru trafic ușor )  pe când pentru realizarea de rosturi impermeabile puteți alege culoarea potrivită din cele 3 disponibile ale vdw 400plus .

Gresie porțelanată de exterior rostuită cu mortare pentru rost îngust

Pentru rosturi de peste 5 mm produsele vdw 800 (rost permeabil) și din nou vdw 400 plus (rost impermeabil) sunt cele recomandate .

De asemenea,pentru întreținerea corectă și eficientă a pavajelor cu gresie porțelenată puteți consulta gama de detergenti Clean Pavings în secțiunea „DETERGENTI PAVAJE ”. 

Pentru impregnarea plăcilor ceramice de exterior  va recomandăm produsul BPB IMP PERFECT N care va asigura o și mai bună comportare la patare în timp a acestui material cu suprafața densă.

Vrei să colaborăm?

Accesează butonul DEVINO PARTENER și completează formularul cu datele solicitate. Te vom contacta în cel mai scurt timp, pentru a stabili detaliile colaborării.

Vrei să cumperi?

Produsele Clean Pavings se pot achiziționa prin intermediul partenerilor noștri locali. Accesează lista partenerilor locali și contactează-l pe cel mai apropiat din zonă.