Zone istorice și de patrimoniu

Introducere

Clădirile de patrimoniu sau zonele de importanță istorică au adesea în jurul lor zone pavate în mod tradițional, importante din punct de vedere istoric. Desigur, aceste zone trebuie să-și păstreze aspectul original dar este necesar totodată a se potrivi vieții moderne și trebuie să fie integrate în infrastructură modernă a orașului – în special în jurul multor clădiri istorice cum ar fi catedralele și bisericile, primăriile, piețele vechi și alte tipuri de zone de conservare.

Mortarele de rosturi pentru zonele istorice și de patrimoniu pavate sunt foarte importante și pot da frecvent naștere la probleme considerabile, acestea putând  conduce la deteriorarea pietrei originale și a substructurii acesteia. 

Pavajul istoric din piatră și mortarul său original de rosturi pe bază de var și / sau ciment nu mai este traficat de căruțe trase manual sau de cai pentru care au fost inițial proiectate și construite, ci de vehicule moderne, inclusiv de vehiculele articulate grele de până la 40 de tone. Mai mult, aceste pavaje istorice sunt expuse la utilizarea frecventă a sărurilor de degivrare în timpul iernii, plus utilizarea frecventă a mașinilor mecanice de curățare a străzilor și a altor forme de curățare cu jet de apă de înaltă presiune.

Materialele tradiționale de îmbinare a pavajului pe bază de var și/sau ciment sau chiar unele materiale  moderne nu sunt în măsură să facă față noilor solicitări impuse de aceste cerințe suplimentare și severe de încărcare și expunere.

În proiectele  de renovare cauzate de deteriorarea inevitabilă a mortarelor de rosturi pe bază de ciment, autoritățile locale și consilierii lor profesioniști se confruntă cu unele probleme semnificative pentru a înlocui zonele deteriorate, datorită diferitelor adâncimi, forme și lățimi variate ale rosturilor- unele foarte largi în care există adesea apă reziduală. 

 

De foarte multe ori există și mai multe cerințe de mediu în aceste proiecte de renovare, deoarece aceste zone pot fi utilizate aproape constant și frecvent ,aici vorbim despre  piețe, biserici, acces și intrări în clădiri de birouri comerciale sau comerciale etc. Cerințele suplimentare în aceste situații pot necesita, de asemenea, ca: 

  • mortarele de rosturi să fie depozitate, amestecate și instalate la fața locului fără a crea praf; 
  • mortarele de rosturi sa fie tolerante la umiditate în timpul aplicării și întăririi, să poată fi aplicate și să se întărească rapid pentru a permite re-deschiderea imediată a zonelor, plus că nu trebuie să coloreze suprafețele tradiționale de piatră. 

 

Mortare de rosturi  pentru pavaj pentru zonele pavate istorice

Toate aceste cerințe suplimentare pentru mortare de rostuire a elementelor de pavaj sunt relativ ușor de îndeplinit utilizând gama unică GftK de mortare de rosturi pe care o găsiți în secțiunea “ROSTURI PAVAJE”, care au fost special concepute pentru a rezolva toate problemele asociate cu înlocuirea sau renovarea pavajelor din zonele istorice și de patrimoniu.

Produse special dezvoltate, cum ar fi GftK vdw 850 plus sunt fără praf, foarte rapid și ușor de aplicat, asigurând  drenarea excesului de apă (astfel încât apa reziduală din îmbinări sau vremea umedă să nu fie  o problemă), potrivit pentru lățimi și adâncimi variabile ale îmbinărilor, auto-compactant și cu întărire rapidă. 

Apoi, acest mortar este pe deplin rezistent la săruri de degivrare, jeturile de apă de înaltă presiune și mașinile mecanice de curățare a străzilor. Acest material unic oferă soluția ideală pentru renovarea acestor zone istorice pavate, zone care trebuie să fie supuse cerințelor și expunerii moderne ale centrului orașului.

 vdw850-mortar bicomponent permeabil

Vrei să colaborăm?

Accesează butonul DEVINO PARTENER și completează formularul cu datele solicitate. Te vom contacta în cel mai scurt timp, pentru a stabili detaliile colaborării.

Vrei să cumperi?

Produsele Clean Pavings se pot achiziționa prin intermediul partenerilor noștri locali. Accesează lista partenerilor locali și contactează-l pe cel mai apropiat din zonă.